Ajankohtaiset ajatukset;


Vaalityö on tehty, ja tulokset on pöydällä

Hirmuisesti kiitoksia kaikille 447 äänestäjälle luottamuksesta. Kampanja oli upea kokemus ja olen kiitollinen että olin mukana. Ensikertalaiselle jokainen ääni on huikea luottamuksenosoitus sen antajalta.

Kiitos kaikille työssä mukana olleille. Ilman pyyteetöntä taustajoukkojen tukea ja kannustusta koko kampanjaa ei tietysti olisi edes olemassa. Työ jatkuu niin siviilissä kuin politiikassakin paremman huomisen rakentamiseksi. Itä-Uudenmaan ääntä pidetään esillä tällä kannatuksella seuraavat neljä vuotta.

Onneksi olkoon puolueen puheenjohtajalle demareiden ääniharavana. Puolueen kannatus ei ollut mairitteleva täällä Suomen suurimmassa vaalipiirissä, kuin ei koko maassakaan. Puolueen tulos jäi kauas tavoitteesta, takkiin tuli merkittävästi viimekerrastakin.

Toreilla ja vaaliteltoilla kuului ihmisten hämmennys tämän hetken tilanteeseen ja SDP sekä Kokoomus saavat katsoa peiliin hallitustyöskentelyn hedelmistä. Ihmiset uskoivat muutokseen ja se näkyy vaalituloksesta. Keskusta ja Perussuomalaiset näyttävät tietä tästä eteenpäin. Onnea Sipilälle ja Soinille, sitä he tulevat tarvitsemaan.


Kuka muistaa kiinteistömoguli Esko Ahoa

Taas kutsutaan porvarihallitusta pelastamaan maa pankkikriisin aiheuttamasta lamasta. Kuka muistaa vielä miten Suomi pelastettiin viime kerralla. Kuka muistaa Esko Ahoa.

Yhdeksänkymmentäluvun lama alkaa olla käsite. Konkarit kilvan muistelevat niitä oppeja joilla pankit pelastettiin -80 luvun lopun leväperäisen muiden rahojen sijoittelun aiheuttaman kuplan puhjetessa. Apuun on kaivattu välillä porvarihallitusta ja jopa Iiro viinasta.

Esko Aho ja Iiro Viinanen laittoivat viime lamassa yrittäjien koneet ja talot myyntiin ja antoivat rahat pankeille niiden pelastamiseksi. Kansalle jäi vain velat.
Nyt on sama meininki, Suomea myydään ja halvalla. Suomea jaetaan kuka vaan ottaa ja alkaa hoitaa, itse kun emme ilmeisesti osaa.

Kuka muistaa Esko Ahoa, minä muista. Mitäpä jos yritettäisiin tällä kertaa itse. Ryhdytään töihin ja rakennetaan uutta.

Tulovero- vai alv -ale.

Alle 50.000 tienaavien tuloverotusta on syytä laskea ja alle 40.000 vähän enemmänkin ja yli 70.000 vastaavasti kiristää. 50-70.000 tienaavien verotus pidettäisiin nykytasolla.

Joidenkin esittämä parin prosentin tuloveroale läpi tuloasteikon ja alv korotus sen vastineeksi, söisi ostovoimaa nimenomaan alle 70.000 vuodessa tienaavilta ja helpottaisi sen yli tienaavia. Tämä ei ole kansantaloudellisesti järkevää ja arvonlisäveroa pitäisi muutenkin pyrkiä mielummin laskemaan ja rahoittaa se tuloveron progressiota korjaamalla.

Arvonlisäveron systemaattinen alentaminen helpottaisi pieniä yrityksiä erityisesti työvoimavaltaisilla aloilla. Varsinkin rakennusala on ahdingossa ja kaipaa tukea ulkolaisten yritysten veroetuja vastaan.

Kun pidetään huolta ihan kaikesta

Suomessa pidetään huolta ihan kaikista. Huolta pidetään myös niistä joiden pitäisi pitää huolta niistä jotka eivät itse pysty.

Niillä joilla on töitä on paremmat mahdollisuudet pitää huolta omista tarpeistaan. Hyvinvointivaltion on keskityttävä pitämään huolta vähempiosaisista, lapsista, vanhuksista, vammaisista, sairaista.

Suomi on köyhä kansa mutta olemme silti pyrkineet olemaan maailmanparannuksen kärkimaa kaikissa asioissa.
Ilmastonmuutosta esimerkiksi pyrimme hillitsemään kannustamalla energiaremontteihin.

Kun kerrostalossa tulee putkiremontti ajankohtaiseksi, tuemme osakkaita energiansäästön nimissä verovaroin remontissa joka on joka tapauksessa tehtävä.
Esimerkiksi kun putkiremontti maksaa tonnin neliö, tulee siitä sata nelijöisessä asunnossa asuvalle maksettavaksi hyvin toimeentulevalle nelihenkiselle perheelle maksettavaa 100000 euroa.
Energiaremonttiavustusta hankkeelle saa vaikkapa 10 %, jolloin veronmaksaja tukee perhettä 10.000 euroalla remontissa joka on joka tapauksessa tehtävä ja johon perhe on asuntoa ostaessaan tai siinä asuessaan osannut varautua.

Tällainen turha sääntely ja tukiviidakko on arvioitava kriittisesti uudelleen ja keskityttävä olennaiseen. Siten yhteiset rahamme riittävät myös jatkossa.


Energian hinta

Mitä Kokoomus tekee energiaveroille. Omakotilehti kirjoittaa, että Kokoomus pitää energian hinnan alhaisena laajalla energiapaletilla. Energian hinta ei kuitenkaan nyt ole alhainen. Eli sopiiko nykyinen energian hinta Kokoomukselle. Minulle ei sovi.

Energian hinta pitää saada käännettyä laskuun. Poliitikkojen on käännettävä energian verotus alaspäin ja ohjattava tuotantoa edullisempaan suuntaan.

Energia on peruspalvelu, eikä yhteiskunnan talous voi nojata se verotukseen. Energiayhtiöiden pitää käyttää voittonsa tuotantomenetelmien kehittämiseen ja siirrettävä alentuneet kustannukset hintoihin.

Myös keinotekoiset esteet kiinteistöjen omaan tuotantoon on poistettava. Se keventää sähköverkon kuormitusta ja alentaa sähkön siirtokustannuksia.

Lisääntykää ja täyttäkää maa!

Maksakoon ne lastensa kustannukset ketkä lapsia haluaa. Jos ei halua lapsia, niin miksi kuitenkin joutuu maksamaan veroissa niiden kustannuksia ja miksi varsinkin naisvaltaisien alojen työnantajat joutuvat osallistumaan kustannuksiin jotka sairastelevien lasten poissaolot aiheuttaa. Eihän lapsia ole kenenkään pakko tehdä, eikä niiden kustannukset kuulu muille.

Vai kuuluuko... Onko kuitenkin lasten syntyminen ja kasvatus yhteiskunnan yhteinen etu. No onhan se. Lapsia tarvitaan myös jatkossa.

On kuitenkin hyvä kysymys, miksi lasten sairastelun kustannukset koituvat useimmin naisvaltaisten alojen työnantajien maksettavaksi. Miksi tasa-arvo ei tässä toimi. Miksi isät eivät ole yhtä paljoa sairaiden lasten kanssa kotona kuin äidit. Miksi tästä pitää edes keskustella. No, niin vain on.

Olisikin syytä pohtia, pitäisikö yrittäjien sijaan lasten sairastelun kaikki kustannukset kustantaa yhteisistä menoista. Kun lapset kerran ovat koko yhteiskunnan etu. Tällä tasoitettaisiin yrittäjien tasa-arvoa ja sukupuolten välistä tasa-arvoa.Lataa lisää