Ajankohtaiset ajatukset;


Rakentamisen laatu löytyy ammattilaisten koulutuksesta

Kiire painaa ja vastuu pirstaloituu – Mikä pelastaisi suomalaisen rakentamisen murenevan maineen?

Saamme vieläkin nauttia viime laman hedelmistä, kun yritykset, niin rakennuttamisessa, suunnittelussa, urakoinnissa kuin valvonnassa, ovat virittäneet oman organisaationsa siten, että on mahdollisimman vähän työntekijöitä ja mahdollisimman vähän ammattilaisen kasvamisenpaikkoja.

http://yle.fi/uutiset/3-9401738

Liikenteen uusi rahoitus

Keksikää jokin muu rahastusmuoto.

Onko tässä liikennekaaressa edes tarkoitus muuttaa rahoituksen rakennetta vai alkaa vain kerätä yhtä uutta maksua muiden joukkoon?
On täysin kestämätön ajatus, että Suomessa voisi liikkua teillä ja maanteillä vain sillä ehdolla, että yksilöity sijainti tallennetaan hetki hetkeltä jonkun toisen tietoon.


Ollakko EU

Suomenkin EU ero voi olla mahdollinen jos siitä järjestettäisiin kansanäänestys. Aikoinaan -94 kun asiasta viimeksi äänestettiin, äänesti jäsenyyden puolesta sankka joukko silloiseen menoon tyytymättömiä. Esimerkiksi Suomen jotkin kulutusverot koettiin epäoikeudenmukaiseksi, ja niitä verrattiin Saksan vastaaviin. Sillä ei ollut merkitystä että veropolitiikka ei silloin ollut tulossa EU n harmonisoituun sääntelyyn, niin kuin ei ole tullut vieläkään.

Sittemmin nuo samaiset tyytymättömät äänestivät laajasti Perussuomalaisia, samasta syystä, koska muutos tuo tullessaan aina jotain uutta, parempaa, tai vanhan paremman. Perussuomalaiset ovat ajaneet noita veroasioitakin, mutta ennenkaikkea ajavat laajasti Euroopan Unionin hajottamista ja kansallisvaltioiden voimistamista.

En pitäisi kaukaa haetulta että kansan syvät rivit näkisivät EU n syypäänä kaikkiin ongelmiin. Onhan monenlaisia Suomalaisten asemaa heikentäviä uudistuksia perusteltu nimenomaan EU direktiiveillä. Viimeisimpänä vaikka kapotaasin mahdollistaminen. Globalisaatio ylipäätään ja sen tuomat muutokset on helppo nähdä avoimuuden seurauksena ja syyttää siitä jotakin toista yhtä abstraktia. Siinä ei yksilöä paljoa passittomuus tai matkashékkien tarpeettomuus lämmitä kun oma kukkaro on laihempi, varsinkin kun passista tai vastaavasta ei päästy edes eroon ja luottokorttiyhtiö vaihtaa rahat automaattisesti.

Eli jos minulta kysyttäisiin, niin ei järjestetä kansanäänestyksiä, eikä edes jäsenäänestyksiä, ei vaikka se olisi Natoon liittymisen edellytys. Kansalaisaloitekin on arveluttava, siinä kun on piirteitä ajatuksesta, että kansalainen voi vaikuttaa. EU sta ei ainakaan pidä äänestää ennen kuin viimeinenkin viime vaaleissa äänestänyt on mennyt mailleen. Niiltähän on kysytty jo.

Kynä on semiautomaatti ase

Poliitikoille kaikki on politiikkaa. Se on hyvä muistaa. Ministerikin ajaa asioita omista lähtökohdistaan. Mediaa on opittu pitämään vallan vahtikoirana ja politikkojen omatuntona. Mutta mihin jatkossa luottaisi?

Kuluneena vuonna on opittu että medioita on muitakin kuin totuuden torvia, on tullut MV lehtiä, Verkkomedioita, Magneettimedioita, Lehtilehtiä, kansanedustajia ja ministereitä plokeineen ja toimittajia ja muita yleisiä paremmintietäjiä kirjoituksineen.

Nyt on osoitettu että Yleäkin, ja muita perinteisesti luotettuja medioita ja jopa ministeriöiden tiedotteita käytetään mielipidemuokkaukseen. Mihin voimme ja mihin pitäisi voida luottaa jatkossa.

Vapaaksi toimittajaksi itseään tituleeraava Mikko Niskasaari on myös mielipidevaikuttaja ja käyttää mielipidemuokkaukseen vaarallisinta asetta, kynää.
Linkin blogikirjoituksessa Niskasaari pilkkoo ansiokkaasti itsemurhiin liittyvää väärän tiedon levitystä, ja osoittaa että Suomessa itsemurhataan aseilla koska täällä on aseita, ja sen että Suomessa ei itsemurhata koska täällä on aseita.

http://www.mikkoniskasaari.fi/node/220

Vapaa media

Suomalaiset on perus suomalainen kansa jota hirvittää mustan miehen alkukantaisuus ja pelkää että muukalainen vie rahat ja sairastuttaa lapset.

On kritisoitu että maahanmuuttokeskustelua ei käydä ja että ennakkoluulot johtuvat tietämättömyydestä ja virheellisistä ennakkoasenteista.

Kun sitten hitaasti syttyvä suomalainen syttyy ja oksentaa ulos pelon tuomaa pahaa oloaan, monesti värikkäin ja asiattominkin sanakääntein, kun ei ymmärrä mutta haluaisi ymmärtää, mitä tekee vapaa ja riippumaton media?

Ei, media ei lähde tukemaan rakentavaa keskustelua ja jakamaan oikeaa tietoa, vaan tukahduttaa tavallisten ihmisten osallistumisen siihen. Kun ei kyetä itsekään depattiin, on helpointa kieltää se.

Tämä tuskin kuitenkaan auttaa vastausten saamista kysymyksiinsä eikä lisää luottamusta eliitin vakuutteluihin.

Kovaa peliä Pornaisista

Pornaisten kunnanvaltuusto yhtyi 14 valtuutetun aloitteeseen ja päätti perustaa valiokunnan valmistelemaan kunnanhallituksen erottamista. Yli kolmetuntiseksi venyneessä kokouksessa valtuusto hiillosti aloitteen tehneitä epäluottamuksen perusteista. Perusteista epäluottamuksesta ei lypsämälläkään saatu, ainoastaan viittaus siihen että Kokoomuksen Perussuomalaisten ryhmällä on vain yksi edustaja hallituksella. Tällä viitattiin valtatyhjiöön joka on syntynyt kun kokoomuksen jäsen hallituksessa on eronnut omasta valtuustoryhmästään. Tiedän kuinka se jäytää jos olisi intoa, mutta ei mandaattia päättäjäksi.

Politiikka on kovaa valtapeliä ja politiikka tuli tänään Pornaisiinkin. Puhumattomuus on Pornaisten uusi politiikka, ja taustalla valmistellut esitykset. Erimielisyys koetaan paheena joka jarruttaa kehitystä. Myötäily ja vaikeneminen ilmeisesti, vie asioita paremmin eteenpäin. Siinä tilanteessa dialogiin pyrkivä voi turhautua ja sortua asiattomiin kommentteihin, joita ei tule sietää. Asiassa pitäisi pysyä.

Asiassa kiitettävästi pysyikin valtuutettu Aarrelampi joka toi keskustelussa esiin elinkeinoneuvottelukunnan perustelleen esitystään pitää kunnan tonttihinnat korkeana asiantuntijoiden vastakkaisesta huolimatta sillä, että se vaikuttaisi epäsuotuisasti yksityisten maanomistajien tonttihintoihin. Etupiiripolitiikka ja lobbaus ovat tuttuja termejä, mutta kovalta se kuulostaa kun se valtuustossa läväytetään vasten naamaa. Kenen etuja valtuustosta ajetaan kun kapinaliike saa vaihdettua hallituksen. Kaikkien kuntalaisten, vai vain joidenkin.
Hakaniemen kuplan umelmahöttö

Tuomo Luoma kirjoittaa Uudensuomen puheenvuorossa Hakaniemen kuplasta.

Alku olikin hyvä mutta loppu on yhtä tyhjää kuin ne argumentit joita Luoma yrittää kritisoida.

Hakaniemen kuplalla on kyllä jatkossa tosiaan miettimistä keiden etuja globalissa maailmassa riistetään ja ketkä tarvitsevat tukea. Ketkä sellaiset joiden tukeminen on mahdollista Hakaniemestä käsin.

Vaikka hyvinvointivaltion puolustaminen sopiikin nykyään kaikkien ohjelmaan, ei se kuitenkaan toteudu ja pysy pystyssä itsestään. Kaikille tasapuolinen koulutus, terveydenhuolto ja vanhuuden turva ei järjesty vapaaehtoisuuden pohjalta, sitä pitää kaikkien haluta sekä ymmärtää miksi se on parasta ja miksi yhteiskunnan on se tehtävä.

Hyvinvointivaltiota ei ole niillä miljardeilla jotka työmme haluaisivat tehdä. Se ei kaikkia huoleta, mutta pääoman kilpailukyky heitä huolettaa. Voisimme toki halutessamme purkaa hyvinvointimme työntekijöittemme kilpailukyvyn nimissä, mutta mikä pointti siinäkään olisi isossa kuvassa. Kenelle me hyvinvointia rakennamme ja vaadimme jos emme edes itsellemme.

Miten on meillä Suomessa, onko hyvinvointi johon olemme tottuneet vain harhaa ja onko se murentumassa. Voimmeko luopua siitä, päästää irti ja aloittaa alusta. Vai tuleeko sitä hyvinvoitia joka ihanteissanme ja arvoissamme täällä Suomessa meillä on, tavoitella aina ja kaikille.

Ratkaistava on minkä tasoisen hyvinvoinnin haluamme ja miten rahamme riittävät siihen. Tästä ei näytä konsensusta nyt löytyvän.

http://tuomoluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/194464-hakaniemelainen-kupla

Lataa lisää