8.4.2017

Rakentamisen ongelmat ja niiden synty

Kuntavaalien alla puhutaan taas paljon rakentamisesta ja sen laadusta. Vaaditaan uusia urakkamalleja, päästöttömiä materiaaleja ja lisää valvontaa.

Kuitenkin esimerkiksi muovipäällysteisissä lattiarakenteissa ilmenee lattiapäällysteiden, kiinnitysliimojen ja tasoitteiden fysikaaliskemiallisia muutoksia betonin alkalisen kosteuden vaikutuksesta, kosteudenhallintasuunnitelmista ja nykyaikaisista materiaaleista huolimatta.

Tuotetestaus on nykyhengen muka tuotteita valmistavien yritysten vastuulla ja markkinoille pääsyyn riittää käytännössä valmistajan vakuutus että tuote on turvallinen.

Ja miten yritykset edes testaisivat tuotteitaan laajasti eri olosuhteissa pitkäkestoisesti, kun kilpailu on kovaa ja tuotteiden elinikä on erittäin lyhyt.

Olemmeko tulossa siihen että rakennuksissa palataan suosimaan pelkistettyjä pintoja ja vain vähän jalostettuja tuotteita. Muovista ja muista yhdisteitä sisältävistä materiaaleista, kuten maaleista, ollaan luopumassa ja materiaalit kuten puu, puhdas betoni, teräs, tiili, luonnon kivi ja lasi, tulevat takaisin pintoihin ja rakenteisiin.

http://www.tut.fi/fi/tietoa-yliopistosta/uutiset-ja-tapahtumat/X201464C1

← Takaisin etusivulle