26.6.2016

Ollakko EU

Suomenkin EU ero voi olla mahdollinen jos siitä järjestettäisiin kansanäänestys. Aikoinaan -94 kun asiasta viimeksi äänestettiin, äänesti jäsenyyden puolesta sankka joukko silloiseen menoon tyytymättömiä. Esimerkiksi Suomen jotkin kulutusverot koettiin epäoikeudenmukaiseksi, ja niitä verrattiin Saksan vastaaviin. Sillä ei ollut merkitystä että veropolitiikka ei silloin ollut tulossa EU n harmonisoituun sääntelyyn, niin kuin ei ole tullut vieläkään.

Sittemmin nuo samaiset tyytymättömät äänestivät laajasti Perussuomalaisia, samasta syystä, koska muutos tuo tullessaan aina jotain uutta, parempaa, tai vanhan paremman. Perussuomalaiset ovat ajaneet noita veroasioitakin, mutta ennenkaikkea ajavat laajasti Euroopan Unionin hajottamista ja kansallisvaltioiden voimistamista.

En pitäisi kaukaa haetulta että kansan syvät rivit näkisivät EU n syypäänä kaikkiin ongelmiin. Onhan monenlaisia Suomalaisten asemaa heikentäviä uudistuksia perusteltu nimenomaan EU direktiiveillä. Viimeisimpänä vaikka kapotaasin mahdollistaminen. Globalisaatio ylipäätään ja sen tuomat muutokset on helppo nähdä avoimuuden seurauksena ja syyttää siitä jotakin toista yhtä abstraktia. Siinä ei yksilöä paljoa passittomuus tai matkashékkien tarpeettomuus lämmitä kun oma kukkaro on laihempi, varsinkin kun passista tai vastaavasta ei päästy edes eroon ja luottokorttiyhtiö vaihtaa rahat automaattisesti.

Eli jos minulta kysyttäisiin, niin ei järjestetä kansanäänestyksiä, eikä edes jäsenäänestyksiä, ei vaikka se olisi Natoon liittymisen edellytys. Kansalaisaloitekin on arveluttava, siinä kun on piirteitä ajatuksesta, että kansalainen voi vaikuttaa. EU sta ei ainakaan pidä äänestää ennen kuin viimeinenkin viime vaaleissa äänestänyt on mennyt mailleen. Niiltähän on kysytty jo.

← Takaisin etusivulle