26.5.2015

Kovaa peliä Pornaisista

Pornaisten kunnanvaltuusto yhtyi 14 valtuutetun aloitteeseen ja päätti perustaa valiokunnan valmistelemaan kunnanhallituksen erottamista. Yli kolmetuntiseksi venyneessä kokouksessa valtuusto hiillosti aloitteen tehneitä epäluottamuksen perusteista. Perusteista epäluottamuksesta ei lypsämälläkään saatu, ainoastaan viittaus siihen että Kokoomuksen Perussuomalaisten ryhmällä on vain yksi edustaja hallituksella. Tällä viitattiin valtatyhjiöön joka on syntynyt kun kokoomuksen jäsen hallituksessa on eronnut omasta valtuustoryhmästään. Tiedän kuinka se jäytää jos olisi intoa, mutta ei mandaattia päättäjäksi.

Politiikka on kovaa valtapeliä ja politiikka tuli tänään Pornaisiinkin. Puhumattomuus on Pornaisten uusi politiikka, ja taustalla valmistellut esitykset. Erimielisyys koetaan paheena joka jarruttaa kehitystä. Myötäily ja vaikeneminen ilmeisesti, vie asioita paremmin eteenpäin. Siinä tilanteessa dialogiin pyrkivä voi turhautua ja sortua asiattomiin kommentteihin, joita ei tule sietää. Asiassa pitäisi pysyä.

Asiassa kiitettävästi pysyikin valtuutettu Aarrelampi joka toi keskustelussa esiin elinkeinoneuvottelukunnan perustelleen esitystään pitää kunnan tonttihinnat korkeana asiantuntijoiden vastakkaisesta huolimatta sillä, että se vaikuttaisi epäsuotuisasti yksityisten maanomistajien tonttihintoihin. Etupiiripolitiikka ja lobbaus ovat tuttuja termejä, mutta kovalta se kuulostaa kun se valtuustossa läväytetään vasten naamaa. Kenen etuja valtuustosta ajetaan kun kapinaliike saa vaihdettua hallituksen. Kaikkien kuntalaisten, vai vain joidenkin.
← Takaisin etusivulle